Stekarens fläskkotlett med råstekt potatis och ostkräm
Mari Bergman

Stekarens fläskkotlett med råstekt potatis och ostkräm

45 minEnkelt
400,60 kr
4 portioner55,43 kr per portion
En favoritpotatis med stekt fläskkotlett och ostkräm. Tunt tunt skivad potatis blandad med olja och salt slår alla andra potatisar med hästlängder. Hemligheten för att få den riktigt perfekt är att verkligen massera in oljan och saltet ordentligt och sen skjuts in i ugnen.

Ostkräm
100 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt Fint
Sallad
150 gVanliga morötter
0,5 stGurka
70 gRuccolasallat
1 mskVinäger
2 mskOlivolja
Kött
2 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
800 gFläskkotlett
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
Potatis
1 krmFlingsalt
2 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna så att potatisen täcks av oljan ordentligt. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

3

Ostkräm: Finriv parmesanosten och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

4

Kött: Skiva kotletten i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka skivorna tunna som lövbiff med hjälp av en kastrull eller köttklubba. Salta och peppra efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek kotletterna på båda sidor på medelvärme. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen tills alla är klara.

5

Sallad: Skölj ruccola och gurka och skala morötter. Slanta morötterna och skär gurkan i skivor. Blanda med ruccolan och ringla över lite olja och vinäger.

Servera kotletterna med råstekt potatis, sallad och parmesankräm.

Näringsvärde: Kcal: 605 Fett: 26 g Protein: 49 g Kolhydrater: 41 g

Bild:

Linnea Swärd