Spicy halloumitaco med syrliga rädisor
Mari Bergman

Spicy halloumitaco med syrliga rädisor

30 minEnkelt
374,20 kr
4 portioner44,31 kr per portion
Smakrik vegetarisk tacos med sälta från halloumin och fräsch syra från rädisorna.

Tillbehör
8 stTortilla
0,75 dlJordnötter Rostade/Saltade
1 stGemsallad
1 dlCreme Fraiche Naturell
Halloumi
2 mskOlivolja
2 mskGrön Currypasta
500 gHalloumi
Syrliga rädisor
1 stLime
0,5 stGurka
1 tskFärsk ingefära
0,5 stKoriander - färsk
1 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
100 gRädisor
60 gSalladslök
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 tskChilipeppar Färsk
Instruktioner
1

Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en form. Vänd runt i olivolja och currypasta så att halloumin täcks ordentligt. Låt marinera medan du gör i ordning rädisorna.

2

Syrliga rädisor: Skölj rädisor, gurka, salladslök och koriander. Skiva rädisor och gurka tunt, strimla salladslöken och finhacka koriandern.

3

Blanda i en skål med olja och tillsätt rivet limeskal- och saft. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka chilipeppar och tillsätt till grönsakerna. Smaka av med lite salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Lägg upp alla tillbehör i skålar.

5

Halloumi: Värm olja i en stekpanna och stek halloumibitarna runt om på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

6

Fyll tortillabröden med sallad, syrliga rädisor och halloumi. Toppa med lite creme fraiche och jordnötter. Vik ihop och ät.

Bild:

Sanna Livijn Wexell