Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Spenatsoppa med kokt ägg och krispig bacon

Foto: Sanna Livijn Wexell Spenatsoppa med kokt ägg och krispig bacon

Spenatsoppa är perfekt att laga en vardag när tiden är knapp. Servera med ägg och bacon!(Tastelines Barnkasse v45 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.
2. Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker dem. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis innan de är klara.
3. Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.

4. Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar.

Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:
Kcal: 451
Fett: 34 g
Protein: 20 g
Kolhydrater: 83 g


Ca 40,16 kr/port Summa 160,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst