Spenat- och fetaostpaj med machésallad
Mari Bergman

Spenat- och fetaostpaj med machésallad

1 tEnkelt
261,40 kr
4 portioner34,44 kr per portion
God och enkel vegetarisk paj med keso, spenat och fetaost.

Sallad
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
70 gMachesallat
200 gVanliga Tomater
0,5 stGurka
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Fyllning
3 krmSvartpeppar Malen
200 gFetaost
1 stGul lök
1 dlStandardmjölk
250 gCottage cheese Naturell
1 tskSalt Fint
0,5 mskGrönsaksbuljong
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
450 gFryst Bladspenat
3 stÄgg
Pajdeg
125 gMat & Bak Smör
3 dlVetemjöl
3 mskVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.

3

Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, keso, salt och nymald svartpeppar. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong i en bunke.

4

Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 40 min.

5

Sallad: Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

Näringsvärde: Kcal: 777, Fett: 53 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 39 g

Bild:

Nurlan Emir