Recept | Huvudrätt | Fisk

Spättarullader i ugn med citron- och dillsås

Foto: Andrea Klintbjer Spättarullader i ugn med citron- och dillsås

Det här är en lättlagad rätt som är perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet. Tips! Tina gärna fisken i kylen över natten. (MatHems familjekasse v11 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tina spättafiléerna.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
4. Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.

5. Spättarullader: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.

6. Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong/fond och låt sjuda på svag värme i 7 min.
7. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.

8. Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.

Recept: Mari Bergman
Foto: Andrea Klintbjer

Näringsvärde: 529 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 33 g kolhydrater


Ca 58,43 kr/port Summa 233,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst