Spansk tortilla med rostad lök och sparrissallad
Mari Bergman

Spansk tortilla med rostad lök och sparrissallad

30 minEnkelt
258,50 kr
4 portioner31,88 kr per portion
Ibland är de enkla smakerna även de godaste. Den här spanska potatistortillan är verkligen en superrätt och så lätt att göra. Att sedan toppa med rostad lök satte verkligen pricken över i:et!

Tortilla
600 gPotatis Fast
2,5 dlMellanmjölk
2 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
5 stÄgg
1 mskGrönsaksbuljong
2 stGul lök
Topping
0,5 stBasilika - färsk
50 gRostad Lök
Sallad
2 krmPaprikakrydda
2 krmSalt Fint
2 krmChiliflakes
390 gKikärtor Kokta
1 tskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
70 gSalladsmix
250 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tortilla: Skölj och skiva potatisen och skala och strimla löken. Stek potatis och lök i smör och olja på medelvärme i en stekpanna i ca 5 min. Krydda med salt och peppar och vänd runt med jämna mellanrum så att det inte bränns vid.

3

Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och slå äggstanningen över potatisen. Låt steka på medelvärme ca 10 min. Sätt sedan in i ugnen 10 min.

4

Sallad: Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna med chiliflakes, paprikapulver och salt så att de blir lite krispiga.

5

Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Tillsätt till kikärtorna och stek samman 1 min. Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Strö över kikärtsfräset och ringla över lite vinäger.

Toppa tortillan med rostad lök och basilikakvistar och servera med salladen.

Näringsvärde: 518 kcal, 22 g protein, 27 g fett, 44 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist