Spännande torskpaket med potatis, blomkål och grädde
Mari Bergman

Spännande torskpaket med potatis, blomkål och grädde

40 minEnkelt
566,70 kr
4 portioner90,35 kr per portion
Fiskpaket som är superlätta att göra och som sköter sig själv i ugnen! Testa att byta sugersnaps mot ärtor och välj bort löken för en mer barnvänlig version.

Tillbehör
150 gSugarsnaps
125 gKörsbärstomater
Torskpaket
1 krmSvartpeppar Malen
2,5 dlVispgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
1 stBakplåtspapper
400 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
0,5 stBlomkål Färsk
600 gTorskfilé Färsk
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Torskpaket: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva lök och vitlök.

3

Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra på båda sidor.

4

Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper. (Använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med.) Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket och fördela torsken ovanpå. Strö över lök och vitlök. Vik upp kanterna ordentligt så att det bildar en skål. Blanda grädde med salt och tillsätt drygt 1/2 dl grädde i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop och sätt in i ugnen ca 20 min.

5

Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till torskpaketen.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell