Spaghetti pomodoro med linser och persiljekrutonger
Mari Bergman

Spaghetti pomodoro med linser och persiljekrutonger

20 minEnkelt
187,55 kr
4 portioner27,84 kr per portion
Lättlagat, snabblagat och gott, kan det bli bättre? Pastan serveras med en tomatsås med smaker från timjan och oregano och toppas med persiljekrutonger. Smaklig måltid!

Krutonger
1 stLantbröd
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
Tomatsås
2 mskTomatpuré
2 krmChiliflakes
1 tskTimjan - torkad
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
500 gKrossade Tomater
290 gRöda Linser Förkokta
1 tskTorkad oregano
2 mskOlivolja
1 dlVatten
0,5 mskPaprikakrydda
1 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,54 stPersilja - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
Tillbehör
350 gSpaghetti
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med paprikapulver, oregano, timjan och chiliflakes i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock i 5 min.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Lägg upp i en skål.

5

Krutonger: Skär bort kanterna på 2-3 brödskivor och skär sedan brödet i tärningar. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka 1 kruka persilja (spar hälften av persiljan till tomatsåsen). Blanda brödtärningarna med vitlök och persilja i en bunke.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet till krispiga krutonger. Häll sedan av dem på hushållspapper.

7

Tomatsås: Tillsätt avrunna linser och finhackad persilja till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.

8

Sila av pastavattnet och lägg upp pastan på tallrikar. Häll tomatsås över och toppa med persiljekrutonger. Servera med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 542 kcal. 19 g protein, 13 g fett, 82 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson