Recept | Buffé | Pasta

Spaghetti con le cozze

Spaghetti con le cozze

Spaghetti med musslor

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Fräs finhackad lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats. Sila och spara spadet. Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet.
Fräs finhackad lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomaterna(i mindre bitar) och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, "al dente", i rikligt med saltat vatten.
Vänd ner musslorna och persiljan i såsen. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 2.5 dl matlagningsvin vitt
Ca 71,19 kr/port Summa 284,75 kr

Ett recept från:

www.fontana.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst