Sötpotatiswraps med fetaost och kryddiga bönor
Mari Bergman

Sötpotatiswraps med fetaost och kryddiga bönor

40 minEnkelt
281,35 kr
4 portioner37,32 kr per portion
Ljuvliga wraps fyllda med rostad sötpotatis, fetaost och chilistekta champinjoner och bönor. En riktigt bra smakkombo som dessutom är väldigt lättlagad. Vegetariskt när det är som bäst!

Kryddiga bönor
380 gKidneybönor
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stChilipeppar Röd
125 gFärska champinjoner
Sallad
0,5 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
1 tskVit balsamvinäger
50 gRuccolasallat
Sötpotatiswraps
2 klyftaVitlök Vanlig
500 gSötpotatis
0,5 stCitron
125 gFärsk bladspenat
100 gFetaost
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
320 gTortilla Wrap
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sötpotatiswraps: Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.

3

Kryddiga bönor: Skala och grovhacka en liten rödlök och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Sötpotatiswraps: Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.

5

Sallad: Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.

Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.

Näringsvärde: 534 kcal, 20 g protein, 20 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg