Sötpotatisfrittata med broccoli och fetaost
Mari Bergman

Sötpotatisfrittata med broccoli och fetaost

40 minEnkelt
218,45 kr
4 portioner28,47 kr per portion
Godaste frittatan med den underbara kombinationen av sötpotatis och fetaost. Lättlagat och så gott.

Tillbehör
0,5 stCitron
250 gVaxbönor
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Frittata
2,5 dlMellanmjölk
1 krmChiliflakes
500 gSötpotatis
5 stÄgg
150 gFetaost
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRödlök
0,5 stBasilika - färsk
0,5 mskOlivolja
1 stGrönsaksbuljong
1 stBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.

3

Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.

4

Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.

5

Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 438 kcal, 24 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell