Sötpotatisenchiladas med grönsaksplock
Mari Bergman

Sötpotatisenchiladas med grönsaksplock

30 minEnkelt
305,50 kr
4 portioner32,63 kr per portion
En supergod vegetarisk rätt som uppskattas av både stora och små familjemedlemmar. Du fyller dina enchiladas med sötpotatis, bönor och fetaost och toppar med en crème fraiche-rörs och riven ost.

Fyllning
0,25 tskKanel
100 gFetaost
0,5 tskChilipulver
350 gTortilla Wrap
1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
1 kgSötpotatis
380 gSvarta Bönor
Topping
100 gRiven Texmexost
120 gTacosås
2 dlCreme Fraiche Naturell
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
3 dlGräddfil
0,5 stGurka
280 gMajskorn
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fyllning: Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lite saltat vatten i ca 10 min. Var noga med att den inte kokar sönder.

3

Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Lägg dem i en bunke och smula i fetaosten. Krydda med kanel, chilipulver och salt.

4

Sila av vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel så att det fortfarande är lite bitar kvar. Tillsätt potatisen till bunken och blanda om ordentligt.

5

Fördela sötpotatisblandningen på 6-8 st tortillabröd. Rulla ihop och lägg dem med skarven ned i en smord ugnsfast form.

6

Topping: Blanda ihop crème fraiche med tacosås och bred över tortillarullarna. Strö över ost och gratinera i ugnen ca 15 min tills osten har smält och fått en fin gyllenbrun färg.

7

Tillbehör: Skölj och tärna tomat och gurka. Sila av majsen och lägg upp allting i små skålar.

Servera sötpotatisenchiladas tillsammans med grönsaksplock och gräddfil.

Näringsvärde: Kcal: 820 Fett: 38 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell