Söndagsstek

Söndagsstek

2 tEnkelt
335,90 kr
4 portioner42,05 kr per portion
Söndagsstek

3 dlVatten
3 stMorötter
3 dlVispgrädde
1 stVitlök
3 mskOxfond
2 mskJapansk soja
1 kgHögrev
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

Stek hela biten ordentligt runt om i stekpannan så den får lite yta. Salta och peppra.

När steken fått fin färg så lägger du i den, delade morötter och vitlöksklyftor av en HEL vitlök i en stekpåse. Blanda vattnet med fonden och häll på, sätt i en termometer. Den ska stå på 76-77 grader när steken är klar. Det tar ca 1 timme per kilo. Håll koll på termometern, du vill inte ha en torr sula.

Ta upp steken när den nått rätt temperatur och linda in den i folie, så den får vila lite. Lägg även grönsakerna i en skål under folie så de håller sig lite varma.

Såsen gör du genom att bara vispa ner grädde i skyn som blivit när du stekt steken, och smaka av med salt och peppar, samt lite soya för bättre färg.