Recept | Huvudrätt | Nötkött

Söndagsstek

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Stek hela biten ordentligt runt om i stekpannan så den får lite yta. Salta och peppra.

När steken fått fin färg så lägger du i den, delade morötter och vitlöksklyftor av en HEL vitlök i en stekpåse.
Blanda vattnet med fonden och häll på, sätt i en termometer.
Den ska stå på 76-77 grader när steken är klar.
Det tar ca 1 timme per kilo.
Håll koll på termometern, du vill inte ha en torr sula.

Ta upp steken när den nått rätt temperatur och linda in den i folie, så den får vila lite.
Lägg även grönsakerna i en skål under folie så de håller sig lite varma.

Såsen gör du genom att bara vispa ner grädde i skyn som blivit när du stekt steken, och smaka av med salt och peppar, samt lite soya för bättre färg.

Varor du kanske har hemma?

Ca 108,16 kr/port Summa 432,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst