Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Somrig sallad med grillad sparris och dilldressing

Somrig sallad med grillad sparris och dilldressing

MatHems Midsommarkasse

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Rosta pinjenötterna i stekpanna tills de får fin färg. Låt svalna.

Skär av den nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med lite olja och grilla runt om i ca 5 min. Sparrisen kan också tillagas i stekpanna. Hetta då upp 2 msk smör i pannan och stek sparrisen mjuk runtom.

Skölj gurkan och dela två gånger på längden. Skär sedan i skivor. Sprid ut salladsblad, ruccola och gurka på ett stort fat.

Mixa dillen med olja och vinäger. Späd ev. men lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut sparrisen som en sol ovanpå resterande sallad. Ringla dressingen över, och strö avslutningsvis på de rostade pinjenötterna.

Varor du kanske har hemma?

Ca 25,58 kr/port Summa 204,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst