Somrig betsallad med sparris, broccoli och örtmarinerad tofu
Mari Bergman

Somrig betsallad med sparris, broccoli och örtmarinerad tofu

30 minEnkelt
309,55 kr
4 portioner55,37 kr per portion
Sommar på en tallrik får du verkligen med den här rätten. Lika vacker som den är god! Perfekt att ta med ut i det gröna.

Tofu
0,75 tskSalt Fint
500 gTofu
0,5 stPersilja - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Senapsvinägrett
2 tskSenap Grovkornig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
3 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,75 mskVit balsamvinäger
Betsallad
300 gGulbetor
300 gPolkabetor
250 gSparris Färsk
280 gMarinerad Kronärtskocka
100 gRuccolasallat
1 stBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Tofu: Skär tofun i kuber. Skölj och finhacka persiljan och skala och riv vitlök. Blanda persilja och vitlök med olja, salt och peppar i en stor skål och lägg i tofubitarna. Blanda om ordentligt och låt marinera 10-15 min.

2

Betsallad: Koka upp vatten i en kastrull på spisen.

3

Skär sparrisen i 3 delar och skär bort den nedersta träiga delen. Skär broccolin i mindre buketter. Koka sparris och broccoli ca 1 min och spola dem sedan kalla så att de inte blir överkokta.

4

Skala och skär betorna i tunna, tunna skivor, gärna med en mandolin om du har. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolan.

5

Blanda samman betor, sparris, broccoli, kronärtskockor och ruccola på ett stort fat.

6

Senapsvinägrett: Skölj och finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser till en slät dressing. Ringla dressingen över salladen och blanda om ordentligt.

7

Tofu: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på alla sidor på medelhög-hög värme.

Toppa betsalladen med den stekta tofun.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 367 kcal, 17 g protein, 23 g fett, 18 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell