Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Sommarfrittata med krispig sallad

Foto: Linnea Swärd Sommarfrittata med krispig sallad

En somrig frittata fylld med ljuvliga grönsaker. Frittatan kan både ätas varm och kall, passar perfekt till picknicken eller i matlådan. (Tastelines vegokasse v22 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Fyllning: Skölj och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och klyfta rödlöken och skölj och skär paprikan i mindre bitar.
3. Hetta upp en panna med olja och fräs alla grönsaker så att de mjuknar en aning. Salta och peppra och häll sedan över grönsaksfräset i en ugnssäker form.

4. Äggstanning: Vispa ihop äggen med mjölken och tillsätt basilika, paprikapulver, buljong och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen ca 30 min.

5. Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala morötterna. Skär salladen i stora bitar och lägg på ett fat. Tärna morötter, gurka och tomat fint. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop i en skål och tillsätt olja och vinäger. Smaka av med lite salt och peppar och lägg blandningen på salladsbädden.

Servera sommar-frittatan med den krispiga salladen.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 770
Fett: 48 g
Protein: 25 g
Kolhydrater: 56 g

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst