Snabblagad vegetarisk chili
Mia Troberg

Snabblagad vegetarisk chili

30 minEnkelt
229,50 kr
4 portioner31,90 kr per portion
En lättlagad het chili. Servera med bröd, bulgur eller ris.

Gryta
0,5 tskChilipulver
3 mskOlivolja
3 dlCannellinibönor
5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskChiliflakes
3 mskTomatpuré
800 gPasserade Tomater
3 dlKidneybönor
2 mskJapansk soja
0,5 stBasilika - färsk
2 stGul lök
2 mskTorkad oregano
1 mskSpiskummin
1 dlValnötter
250 gFärska champinjoner
1 tskSalt Fint
Tillbehör
265 gPitabröd
Instruktioner
1

Gryta: Hacka lök och vitlök. Skölj och skär champinjonerna i små bitar.

2

Rosta valnötterna i en torr stekpanna någon minut. Finhacka valnötterna.

3

Hetta upp oljan och fräs först lök, vitlök, tillsätt champinjonerna efter en stund. Tillsätt tomatpuré, valnötshacket, bönor, smula i chili, oregano, salt, passerade tomater, soja, spiskummin och låt koka i 15 minuter.

4

Tillbehör: Fyll pitabröden med din vegochili, ät och njut.

Näringsvärde: 665 kcal, 29 g protein, 19 g fett, 82 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd