Recept | Huvudrätt | Fisk

Snabblagad fish and chips

Med färdigpanerade fiskfiléer har du en riktig höjdare på bordet på nolltid. Potatisen till chipsen kan med fördel skäras i stavar i förväg och förvaras i en skål med vatten i kylen.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Chips: Tvätta potatisen noga. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
3. Blanda potatisen i en bunke med oljan. Sprid ut potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 min. eller tills potatisen har fått fin gyllene färg. Salta efter smak.

4. Remouladsås: Blanda creme fraichen och majonnäs i en bunke. Finhacka pickles och dill och blanda med creme fraicheröran. Smaka av med citronsaft, dijonsenap, salt och peppar.

5. Fish: Stek fiskfiléerna i olja gyllene på båda sidor.

6. Servera gärna i en strut av tidningspapper eller lägg upp fisk, chips, sås, salladsblad och citronklyftor på tallrikar.

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir

Ca 50,66 kr/port Summa 202,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst