Recept | Huvudrätt | Nötkött

Snabb pastagratäng med färs och pesto

Foto: Nurlan Emir Snabb pastagratäng med färs och pesto

En lättlagad gratäng som går ännu snabbare att laga om pastan kokas en dag i förväg och förvaras i kylen. Då kommer middagen stå på bordet i ett nafs! (MatHems familjekasse v45 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Pastagratäng: Koka pastan 2 min kortare än anvisning på förpackningen.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, basilika, salt och chiliflakes och fräs ytterligare 2 min.
4. Blanda ihop pesto, creme fraiche och vatten i en skål. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt puttra ihop i 2 min.
5. Sila av pastan.
6. Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över och toppa med ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

7. Sallad: Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka i bitar. Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och spola ärtorna kalla. Blanda med salladen och gurkan.

Servera pastagratängen med sallad vid sidan av.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 884 kcal, 46 g protein, 45 g fett, 70 g kolhydrater


Ca 61,14 kr/port Summa 244,55 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst