Snabb asiatisk köttfärsgryta med ris
Mari Bergman

Snabb asiatisk köttfärsgryta med ris

20 minEnkelt
300,10 kr
4 portioner33,91 kr per portion
En snabb och lättlagad köttfärsgryta med smak av ingefära, kokosmjölk och lime. Grytan håller sig bra i kylen i ca 3-4 dagar och går även att frysa in. Perfekt vardagsmat helt enkelt!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stLime
Köttfärsgryta
1 mskJapansk soja
0,5 stPurjolök
2 mskFisksås - Asiatisk
2 tskTabasco
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
1 krmSalt Fint
100 gFärsk bladspenat
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskRapsolja
400 gKokosmjölk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Köttfärsgryta: Strimla purjolöken och skölj väl. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt purjolök och ingefära och stek ytterligare i ca 5 min.

3

Tillsätt tabasco, fisksås, soja och kokosmjölk och låt grytan puttra i ca 5 min. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med salt och peppar.

Servera köttfärsgrytan med nykokt ris och limeklyftor.

Näringsvärde: 620 kcal, 33 g protein, 29 g fett, 54 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir