Smulpaj med äpplen och nötter

Smulpaj med äpplen och nötter

30 minEnkelt
158,85 kr
4 portioner24,18 kr per portion
En supergod knaprig smulpaj med äpplen och nötter. Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

Kanelsocker
1 tskKanel
2 mskStrösocker
Paj
2 dlHasselnötter
100 gMat & Bak Smör
2 dlVetemjöl
4 stÄpple Pink Lady
1 tskKanel
2 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar. Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.

3

Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.

4

Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.

5

Täck pajen med smulpaj och strö lite extra hasselnötter över.

6

Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig

NÄRINGSVÄRDE: 2686kJ 642KCAL 88g KOLHYDRATER 5G PROTEIN 29G FETT