Slottsstek från Pluras Husman

Slottsstek från Pluras Husman

1 t 30 minEnkelt
367,80 kr
4 portioner56,53 kr per portion
”jag vet inte var namnet kommer ifrån, kanske åt man mycket stek på slotten runt om i Sverige. Hur som helst det låter ju fint och som söndagsmiddag är det perfekt.”

6 stSchalottenlök
1 mskÄttika
2 stVanliga morötter
20 gAnsjovisfiléer
1,5 kgFransyska & Nötstek
1 tskVitpeppar Hel
3 mskTomatpuré
5 dlVispgrädde
1 tskLagerblad
0,25 tskKryddpeppar Hel
3 mskGelé Rönnbär
Instruktioner
1

Salta och peppra köttet och bryn i en gryta. Lägg i grönsaker och kryddor och häll på ättika och vatten så att det knappt täcker. Låt sjuda under lock i ca 11/2 timme, vänd köttet några gånger. ? Ta upp köttet och låt det vila medan såsen reds till. Sila över stekskyn i en kastrull och koka ner till hälften, häll i grädden och låt småkoka i 5 min, smaka av med rönnbärsgelé, tomatpuré och eventuellt ansjovisspad. Servera med hasselbackspotatis, rönnbärsgelé och inlagd gurka.