Skördesoppa med rostad vitlökshummus och mjukt bröd
Mari Bergman

Skördesoppa med rostad vitlökshummus och mjukt bröd

30 minEnkelt
313,33 kr
4 portioner19,81 kr per portion
Snabblagad och god rotfruktssoppa som mättar och ger bra med energi.

Soppa
0,5 stRotselleri
250 gMorötter
1 dlCreme Fraiche Naturell
400 gPotatis Fast
1 lVatten
1 stGul lök
2 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskLantbuljong
0,5 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stKålrot
1 tskTimjan - torkad
1 krmSalt Fint
Hummus
1 mskOlivolja
0,5 stCitron
380 gVita Bönor Stora
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVitlök
2 krmSalt Fint
Tillbehör
1 stBaguette
Instruktioner
1

Tillbehör: Värm ugnen enligt anvisningar på brödförpackningen.

2

Soppa: Skala potatis, morötter, kålrot, rotselleri, lök och vitlök. Skär rotfrukterna i mindre bitar och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök tillsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan få ett uppkok. Sänk värmen och låt soppan småputtra under lock ca 20 min.

4

Hummus: Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem i en liten ugnsform. Rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 5-7 min.

5

Sila av bönorna och låt rinna av i en sil.

6

Mixa bönor och vitlök tillsammans med olivolja med en stavmixer eller i matberedare till en tjock kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen om du har fryst bröd.

5

Soppa Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller blender. Tillsätt crème fraiche och grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan tillsammans med varmt bröd.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 503, Fett: 22 g, Protein: 11 g, Kolhydrater: 62 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell