Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano

Foto: jakob Fridholm Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano

Använd helst färsk svamp!

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C. Rensa, borsta och skiva svampen. Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite olivolja och stek en yta på svampen. Tillsätt smör och 2 av schalottenlökarna (finhackade) och stek ytterligare 30 sek, smaka av med salt och peppar. Stek svampen i omgångar så att den inte börjar koka!     
Svetta den fintärnade moroten, den sista schalottenlöken och finhackad vitlök i smöret, tillsätt mjölet och rör om. Häll i mjölk och grädde, sjud tills all mjölsmak är borta, ca 10 min. Tillsätt riven parmesan och smaka av med citronjuice, salt och peppar.     
Varva lasagneplattor, sås, stekt svamp, skinka och oregano. Avsluta med sås och baka i ugn ca 20 min tills den är gratinerad och lasagneplattorna är mjuka, men lite al dente. Toppa med nystekt svamp, vårlök och oregano.

Varor du kanske har hemma?

Ca 124,35 kr/port Summa 497,40 kr

Ett recept från:

Paul Svensson

Det här receptet kommer från Paul Svenssons kokbok Paul Svensson.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Paul Svensson.<br/><br/>Skriv bara Paul Svensson i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst