Skavgryta med svamp & persilja
Mari Bergman

Skavgryta med svamp & persilja

30 minEnkelt
428,46 kr
4 portioner51,89 kr per portion
En klassisk skavgryta med enbär och svamp hittar du på menyn, enkelt och gott.

Kålsallad
3 mskOlivolja
250 gMorötter
1 tskHonung
1 tskSalt Fint
1 tskSvartpeppar Malen
400 gVitkål
3 mskVit balsamvinäger
Tillbehör
1 dlRårörda Lingon
800 gPotatis Fast
Skavgryta
0,5 stPersilja - färsk
2,5 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskEnbär
2 krmSalt Fint
150 gFärska champinjoner
1 stGul lök
240 gRenskav
120 gRökt Skinka
1 mskMat & Bak Smör
0,5 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Koka 800 gram potatis.

2

Skavgryta: Skala och grovhacka löken. Dela champinjonerna på mitten och skiva dem i mindre bitar. Fräs svampen i smör i en gryta eller stor kastrull.

3

Strimla ner skinkan och bryn tillsammans med skavköttet i grytan tills det har fått fin färg. Späd med grädde, yoghurt och tillsätt buljong eller fond och krossade enbär. Smaka av med lite salt och peppar. Sätt på locket och låt det småputtra ca 5 min.

4

Kålsallad: Skala och riv morötterna och finstrimla vitkålen. Lägg alltsammans i en stor skål. Gör en dressing på olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt ordentligt.

5

Strö över hackad persilja på grytan och servera med kokt potatis, lingon och kålsallad.

Näringsvärde: 736 KCAL 25g Protein 46g Fett 52g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd