Shish Taouk med pitabrödssallad
Mia Troberg

Shish Taouk med pitabrödssallad

2 tEnkelt
326,55 kr
4 portioner24,64 kr per portion
Den här salladen är en klar sommarfavorit! Låt inte brödet ligga för länge i salladen, då mjuknar det och blir sladdrigt och tråkigt. Myntan är det som ger det lilla extra.

Kyckling
1 tskSalt Fint
4 mskOlivolja
1 mskPaprikakrydda
2 mskTomatpuré
6 klyftaVitlök Vanlig
0,75 dlGrekisk Yoghurt
4 stFärsk kycklingfilé
1 stCitron
Sallad
1 stGurka
1 stRomansallat
2 stPitabröd
1 mskMynta - färsk
2 stRödlök
1 stGrön Paprika
1 stPersilja - färsk
2 stKvisttomater
Dressing
3 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
2 mskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Vispa ihop yoghurt, olja, tomatpuré och citron. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Skär kycklingfiléerna i två delar på längden. Lägg i en bunke och häll över marinaden. Blanda och låt stå i kylen 2-8 timmar. Låt den inte stå längre än så. Trä upp på spett och grilla 5-7 minuter per sida på medelvärme.

2

Dela pitabröden och grilla eller värm dem i ugnen så att de blir en aning knapriga men inte stenhårda. Skär i bitar.

3

Skär salladen och tomater i bitar. Skala gurkan och skär i bitar. Skär löken och paprikan i bitar. Blanda allt i en skål tillsammans med mynta, persilja och pitabröd. Vispa ihop vinägretten och slå över och blanda runt.

Näringsvärde: Kalorier: 414 kcal, Kolhydrater: 23 g, Protein: 33 g, Fett: 20 g

Bild:

Stefan Mattsson/Aftonbladet