Recept | Huvudrätt | Övrigt

Shakshuka med feta, varmt bröd och blomkålssallad

Foto: Sanna Livijn Wexell Shakshuka med feta, varmt bröd och blomkålssallad

Laga Shakshuka, en underbar rätt från mellanöstern där ägg pocheras i en smakrik tomatsås med fetaost. Rätten serveras med varmt bröd och en fräsch blomkålssallad! (Tastelines matkasse v47 2016) (MatHems familjekasse v40 2017) (MatHems vegetariska matkasse v48 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.

2. Shakshuka: Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan.
3. Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop 1 min. Tillsätt körsbärstomater, vatten, tomatpuré, buljong och basilika och låt såsen puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaost, blanda om och knäck försiktigt äggen över. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda ca 5-7 min.

4. Blomkålssallad: Skölj salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål. Skiva blomkålen tunt med hjälp av en osthyvel så att du får ett blomkålssmul. Tillsätt smulet i salladsskålen och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar.

5. Tillbehör: Värm brödet i ugnen.

Servera shakshuka tillsammans med varmt bröd och blomkålssallad.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 625 kcal, 29 g protein, 30 g fett, 55 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst