Sensommarsallad med bakad purjolök, nektarin, getost och blodgrape
Mari Bergman

Sensommarsallad med bakad purjolök, nektarin, getost och blodgrape

30 minEnkelt
289,45 kr
4 portioner22,41 kr per portion
En härlig och matig sallad friska och fräscha smaker. Att baka purjolök i ugnen med lite smör på blir så gott, rekommenderas verkligen!

Dressing
2 stCitron
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
Sallad
1 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
3 dlBulgur
1 stGrapefrukt
0,5 stPurjolök
2 stNektarin
180 gGetost, Chevre
50 gCashewnötter Naturella
0,5 stRomansallat
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

3

Skär purjolöken (endast den vita delen) på längden och sedan i ca 6 bitar. Lägg dem i en ugnsform och klicka över smör. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i ugnen ca 20 min.

4

Skölj och strimla salladen. Skala och finstrimla löken och skölj och skiva nektarinerna tunt. Skär bort skalet på blodgrapen och skär ut fina filéer av köttet. Pressa ur all blodgrapesaft i en skål som blir kvar efter att du har tagit bort filéerna och ställ åt sidan till dressingen.

5

Spola det kokta grynet kallt och blanda samman med alla salladsingredienser på ett stort fat. Smula över getost och grovhackade cashewnötter.

6

Dressing: Blanda blodgrapesaften med citronsaft, olja och honung. Krydda med salt och peppar efter smak. Häll dressingen över salladen.

Toppa salladen med den bakade purjolöken.

Näringsvärde: 681 kcal, 24 g protein, 37 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi