Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Sega risrutor med jordnötssmör och lönnsirap

Foto: Linnea Swärd Sega risrutor med jordnötssmör och lönnsirap

Generösa rutor med puffat ris som är enkla att lyckas med.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

1. Blanda jordnötssmör, lönnsirap, flingsalt, vaniljpulver och kanel i en kastrull och hetta upp under ständig omrörning. Låt puttra i någon minut, rör hela tiden.
2. Lyft kastrullen från värmen och häll i det puffade riset. Blanda väl och bred ut blandningen i en 20x25 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Tryck till lite och låt stelna någon timme i rumstemperatur.
3. Hacka chokladen och värm upp den över vattenbad eller i omgångar i micron. Bred ut chokladen på rispuffsblandningen och låt stelna. Skär sedan ut rutor.

Recept: Linnea Swärd

Varor du kanske har hemma?

Ca 314,60 kr/port Summa 314,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Ida :

1 liter puffar är en halv påse så ni behöver inte skicka 4 påsar. Väldigt gott ??

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst