Schweizernötskaka LCHF
Hemmakock

Schweizernötskaka LCHF

1 tEnkelt
310,80 kr
8 portioner9,42 kr per portion
Jag fann ett recept men där var det 3 dl socker puh jag hade fått ont i magen och då satte jag mig och mixtrade med mandel o kokosmjöl och fick ihop en väldigt bra dessert och den fick bra betyg av maken min. kom ihåg välj bra råvaror

Glasyr
1 dlHasselnötter
1 mskMat & Bak Smör
7 mskVispgrädde
200 gChokladkaka Ljus
Kakan
3 stÄgg
0,5 dlKokosmjöl
1 dlMandelmjöl
0,5 mskSötningsmedel
Instruktioner
1

Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Blanda ner mandelmjöl, kokosmjöl och det smälta smöret. Smörj en pajform eller en springform med smör. Häll sedan smeten i formen jämnt fördelat i formen. Grädda i 25-30 minuter tills kakan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.

Smält chokladen på låg värme. Blanda ner grädden och smöret och till sist de hackade hasselnötterna. Och bred ut på kakan jämnt fördelat på hela kakan. Låt kakan svalna och ställ den i kylen. Blir bäst dagen efter. Servera gärna kakan dagen efter med grädde.

Bild:

Erica (Mig själv)