Schnitzel med klyftpotatis och citrondipp
Mari Bergman

Schnitzel med klyftpotatis och citrondipp

45 minEnkelt
355,10 kr
4 portioner43,79 kr per portion
En klar favorit i min familj är schnitzel med rostad potatis, tänk att allt som är lite krispigt är så poppis hos de små.

Tillbehör
250 gKörsbärstomater
0,5 stIsbergssallat
0,5 stCitron
Potatis
2 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
Schnitzel
800 gFläskkotlett
1 dlVetemjöl
2 krmSalt Fint
1 dlStröbröd
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
2 mskOlivolja
Dipp
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
0,5 mskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Klyftpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Dipp: Tvätta citronen och riv skalet. Blanda med crème fraiche, pressad vitlök och honung i en skål och smaka av med salt och peppar. Rör om och ställ kallt till servering.

3

Schnitzel: Putsa köttet fritt från fett och senor. Skär det sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i en plastpåse på en skärbräda och banka dem platta med hjälp av en köttklubba eller baksidan på en kastrull. Salta och peppra varje skiva. Ta fram 3 djupa tallrikar och vispa ägg i den ena, häll ströbröd i den andra och mjöl i den tredje. Vänd köttskivorna först i mjölet sedan i äggen och till sist i ströbrödet.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek schnitzlarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta ordentligt.

5

Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och skär salladen i stora bitar. Skär resten av citronen i klyftor och lägg upp på ett fat.

Servera schnitzlarna med klyftpotatis, citrondipp och sallad.

Näringsvärde: Kcal: 583 Fett. 24 g Protein: 38 g Kolhydrater: 51 g

Bild:

Linnea Swärd