Sauterad grönkål med vegobejkon, äpple och linser
Mia Troberg

Sauterad grönkål med vegobejkon, äpple och linser

30 minEnkelt
170,60 kr
4 portioner38,13 kr per portion
Nyttig och mättande vegetarisk rätt med sauterad grönkål, vegobejkon och äpple. Lättlagat och gott.

2 stÄpple Royal Gala
1 krmSalt Fint
400 gGrönkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlSötmandel Spån
1 mskOlivolja
0,5 stChilipeppar Röd
290 gRöda Linser Förkokta
2 klyftaVitlök Vanlig
230 gVegetariskt bacon
1 stGul lök
Instruktioner
1

Skär bort stammen från grönkålen, skölj och strimla bladen. Skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka löken och vitlöken. Tärna bejkon och äpplen.

2

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs bejkon, chili, lök och vitlök i några minuter tills det fått lite färg. Tillsätt äppeltärningar, grönkål och mandlar och fräs ca 5 minuter till.

3

Sila av och skölj linserna och tillsätt dem mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 488 kcal, 24 g protein, 22 g fett, 42 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell