Sandras ljumna kycklingsallad med halloumi och granatäpple
Sandra Mastio

Sandras ljumna kycklingsallad med halloumi och granatäpple

15 minEnkelt
360,20 kr
4 portioner19,45 kr per portion
Mästerkocksvinnaren Sandra Mastio gästspelar i vår matkasse med sina härliga recept. Den här kycklingsalladen är otroligt lättlagad och god. I det här receptet används resterna från "Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia".

Sallad
1 mskOlivolja
200 gHalloumi
0,3 stKyckling Hel
1 stGranatäpple
3 dlMatvete
Dressing
0,5 stPersilja - färsk
1 mskVatten
1 stCitron
1 krmSalt Fint
2 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Dressing: Blanda samman matyoghurt, citronskal, 1 msk citronsaft, hackad persilja, salt och låt stå. Späd ev med någon matsked vatten till en lagom rinnig konsistens.

2

Sallad: Koka 4 portioner matvete enligt förpackningen och blanda ner den sparade kycklingen och rotfrukterna (från dagen innan) medan matvetet ännu är varmt och lägg upp matvetet på ett fat.

3

Skär halloumin i kuber och stek på medelhög värme i lite olja tills den är krispig.

4

Toppa matvetesalladen med den nystekta halloumin och granatäpplekärnor och skeda över dressingen.

Bild:

Sanna Livijn Wexell