Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gurksallad | ||
2 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Salsicciafräs | ||
0,5 msk | Balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
75 g | Pecorinoost | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt Fint | |
4 portion | Spaghetti | |
400 g | Salsiccia | |
2 msk | Tomatpuré | |
1,5 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Grönsaksbuljong |
Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och halvera körsbärstomater.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.
Riv osten.
Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.
Näringsvärde: 742 kcal, 27 g protein, 43 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Vit EKO/KRAV 250ml Saltå kvarn
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 0,5L Zeta
1 Pecorino Romano 150g Granarolo
1 Vitlök Hackad Fryst EKO 250g Magnihill
1 Chili Flakes EKO 28g Kockens