Saftig spenatlasagne

Saftig spenatlasagne

5 minEnkelt
228,60 kr
2 portioner37,77 kr per portion
Spenatlasagne "allt i ett" med massor av goda smaker! Dock enbart för dig som äter enligt Handfast. Ni andra får vänta ett tag.

250 gCottage cheese Naturell
1 mskOlivolja
1 tskDragon - torkad
75 gGetost, Chevre
1 stGul lök
50 gSoltorkade Tomater
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stMorötter
250 gFryst Bladspenat
4 stLasagneplattor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175°. Skala och grovriv lök och morot. Fräs detta mjukt i olivolja.

2

Tillsätt spenat, hackade soltorkade tomater, crème fraiche och kryddor. Tillsätt någon msk vatten och låt puttra en kort stund. Smaka av med ca 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

3

Varva lasagneplattor med spenatröran och keso. Börja och avsluta med spenatröra. Strö över chèvre och grädda i ca 25 min.

Handfast-minus: Spenatlasagne innehåller lasagneplattor, så du som äter enligt Handfast-minus får vänta tills du uppnått viktbalans innan du lagar den. Handfast: Lägg upp en handflatestor bit lasagne på tallriken, lägg till en knytnäve blandad grönsallad och en knytnäve rivna morötter. Servera med en knytnäve nybakat bröd.

Tips: Spenat är mycket näringsrikt och innehåller bland annat järn, kalcium, A- och C-vitamin samt omega 3-fettsyror. Ät gröna bladgrönsaker så ofta du kan. Det som blir över av lasagnen passar utmärkt i lunchlådan men går också bra att frysa och ta fram senare.

: Spenat är mycket näringsrikt och innehåller bland annat järn, kalcium, A- och C-vitamin samt omega 3-fettsyror. Ät gröna bladgrönsaker så ofta du kan. Det som blir över av lasagnen passar utmärkt i lunchlådan men går också bra att frysa och ta fram senare.