Saffransdoftande sötpotatissoppa
Mari Bergman

Saffransdoftande sötpotatissoppa

30 minEnkelt
361,85 kr
4 portioner30,77 kr per portion
En fantastiskt god och mättande soppa med sötpotatis, saffran och ingefära.(Tastelines vegokasse v14 2015)

Soppa
1 stApelsin
250 gVanliga morötter
2 mskOlivolja, Extra Virgin
2 stSötpotatis
1 tskHonung
400 gPotatis
1 krmSalt Fint
1 lVatten
4 klyftaVitlök Vanlig
1 dlRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
1 stGul lök
2 tskVinäger
1 tskChilipeppar Färsk
1 gSaffran
3 mskLantbuljong
Tillbehör
1 dlGräddfil
0,5 stBladpersilja - färsk
Instruktioner
1

Soppa: Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.

2

Skala och tärna sötpotatis, morötter och potatis.

3

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, chili och rotfrukter under omrörning utan att det tar färg. Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund. Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

4

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från en apelsin.

5

Toppa soppan med lite gräddfil och hackad persilja.

Näringsvärde: 373 kcal, 11 g protein, 9 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Susanna Livijn Wexell