Recept | Gryta | Fisk

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Foto: Susanna Livijn Wexell Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

En enkel och god fiskgryta med saffran som kan serveras både till vardag och till fest. (Tastelines matkasse v41 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar.

2. Fiskgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj och grovhacka fänkålen. Spar stjälken som du kan använda till dekorering.

3. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, ingefära och grönsaker tillsammans med saffran och chiliflakes. Tillsätt tomatpurén och fräs runt under omrörning. Tillsätt vatten, buljong, krossade tomater och honung och låt grytan få ett uppkok. Sänk sedan värmen och låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20 min.

4. Skär laxen i kuber och värm brödet i ugnen.

5. Smaka av grytan med salt och peppar och tillsätt laxbitarna. Låt laxen bli varm men var försiktig så att den inte kokar sönder.

Klipp lite av fänkålsstjälken och grovhacka persiljan och strö över grytan. Servera med varmt bröd.

Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde:
Kcal: 781
Fett: 32 g
Protein: 53 g
Kolhydrater: 64 g

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst