Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Ruccolapotatis med stekt kassler och tomatsallad

Foto: Linnea Swärd Ruccolapotatis med stekt kassler och tomatsallad

Ruccolapesto som är jättegod ihop med potatis och kassler. Serveras med en fräsch tomatsallad. (Tastelines matkasse v13 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Skala och dela potatisen på mitten. Koka potatishalvorna i lättsaltat vatten.

2. Ruccoladressing: Skölj ruccolan och mixa nästan hela förpackningen (spar en näve) tillsammans med olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och citronsaft till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.

3. Tomatsallad: Skölj och hacka tomaterna och blanda med olivolja, vit balsamvinäger, basilika och chilipulver. Smaka av med lite salt och ställ åt sidan.

4. Tillbehör: Skär kasslern i skivor och stek dem i en varm panna på båda sidor i lite smör och olja.

5. Ruccolapotatis: Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.

Servera kasslerskivorna tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.

Näringsvärde:
503 KCAL
38 G PROTEIN
22 G FETT
36 G KOLHYDRATER

Ca 40,90 kr/port Summa 163,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst