Rotfruktsplättar med keso, bacon och rårörda lingon
Mari Bergman

Rotfruktsplättar med keso, bacon och rårörda lingon

30 minEnkelt
265,55 kr
4 portioner15,72 kr per portion
Hela familjens favorit: plättar! Här med rivna morötter och potatis för att göra dem lite nyttigare. Servera med syrlig keso, härligt knapriga baconbitar och rårörda lingon. Så gott!

Plättar
1 stGul lök
300 gVanliga morötter
0,5 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
4 stÄgg
300 gPotatis Fast
Sallad
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
Tillbehör
250 gCottage cheese Naturell
140 gBacon Skivat
4 mskRårörda Lingon
Instruktioner
1

Plättar: Skala och riv potatis och morötter. Skala och riv löken. Vispa upp äggen i en bunke. Rör i saltet och lite peppar och tillsätt det rivna.

2

Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka i några små biffar åt gången. För stora biffar går lätt sönder. Platta till försiktigt med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Med två stekpannor går det dubbelt så fort.

3

Tillbehör: Stek bacon i en panna utan fett så att de blir knaprigt gyllenbruna.

4

Sallad: Skölj och skär gurka och tomater i bitar och lägg upp i en skål.

Servera dina rotfruktsplättar tillsammans med bacon, keso, sallad och lite rårörda lingon.

Näringsvärde: 415 kcal, 22 g protein, 24 g fett, 26 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd