Rotfruktsplättar med keso
Mia Troberg

Rotfruktsplättar med keso

30 minEnkelt
208,65 kr
4 portioner12,47 kr per portion
Smarriga vegetariska biffar med rotfrukter och milda smaker.

Plättar
0,5 tskSalt Fint
4 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
300 gVanliga morötter
300 gPotatis Fast
2 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
4 mskRårörda Lingon
250 gCottage cheese Naturell
Grönsaker
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Skala och riv potatis och morötter. Skala och riv löken. Vispa upp äggen i en bunke. Rör i saltet och lite peppar och tillsätt det rivna.

2

Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka i några små biffar åt gången. För stora biffar går lätt sönder. Platta till med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Med två stekpannor går det dubbelt så fort.

3

Servera med keso och lingonsylt samt gurkstavar och cocktailtomater.

Rekvisita: Agneta Livijn

Näringsvärde: Kcal: 294,4, Protein: 17,2 g, Fett: 12,5 g, Kolhydrater: 26,1 g.

Bild:

Linnea Swärd