Rotfruktsgratäng med stekt sojakorv
Mari Bergman

Rotfruktsgratäng med stekt sojakorv

45 minEnkelt
296,45 kr
4 portioner30,85 kr per portion
En riktigt god gratäng passar till nästan allt. I den här varianten är det morötter och palsternacka som blandas med grädde och ost för att sedan gratineras i ugnen. Så gott att servera till den stekta vegokorven.

Tillbehör
1 stKvisttomater
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stIsbergssallat
0,5 mskOlivolja
1 stGul Paprika
300 gVegetarisk Korv
0,5 stGurka
Gratäng
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPurjolök
100 gRiven Ost
500 gVanliga morötter
1,5 tskSalt Fint
1 tskRosmarin - torkad
3 dlVispgrädde
500 gPalsternacka
3 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skala och skiva morötter och palsternacka. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Lägg alltsammans i en stor skål. Tillsätt rosmarin, grädde, salt och peppar och hälften av den rivna osten. Blanda om ordentligt och lägg över allting i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30-35 min.

3

Tillbehör: Stek korven på medelvärme i lite olja ca 5 min.

4

Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka, paprika och tomat i bitar. Blanda samman i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera korv och sallad tillsammans med rotfruktsgratängen.

Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell