Rotfruktsgratäng med stekt bratwurst
Mari Bergman

Rotfruktsgratäng med stekt bratwurst

50 minEnkelt
345,40 kr
4 portioner36,49 kr per portion
En riktigt krämig och god gratäng passar till nästan allt. Här med morötter, palsternacka och potatis. Toppa med en smakrik gran padano och servera med en klassisk bratwurst.

Tillbehör
2 tskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
2 stKvisttomater
600 gBratwurst
0,5 stIsbergssallat
Gratäng
75 gGrana Padano
1 tskRosmarin - torkad
200 gVanliga morötter
1,5 tskSalt Fint
300 gPotatis Fast
1,5 dlVispgrädde
3 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPurjolök
1,5 dlHavrebaserad matlagning
500 gPalsternacka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skala och skiva morötter, potatis och palsternacka. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Lägg alltsammans i en stor skål. Tillsätt rosmarin, grädde, havregrädde, salt och peppar. Riv grana padano och tillsätt hälften till rotfrukterna. Blanda om ordentligt och lägg över allting i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30-35 min.

3

Tillbehör: Stek korven på medelvärme i lite olja ca 5-10 min.

4

Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka och tomat i bitar. Blanda samman i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera korv och sallad tillsammans med rotfruktsgratängen

Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 824 kcal, 28 g protein, 52 g fett, 42 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell