Rostade kycklingben med grönsaker i ugn
Mari Bergman

Rostade kycklingben med grönsaker i ugn

1 tEnkelt
245,60 kr
4 portioner30,24 kr per portion
Allt på en plåt! Så smidigt att tillaga alla ingredienser till middagen på en och samma plåt - det är enkelt och ger minimalt med disk.

0,5 tskKanel Malen
1 tskSpiskummin
900 gKycklingben Frysta
1 mskHonung Flytande
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
1 tskPaprikakrydda
1 stCitron
400 gMorötter
1 mskKycklingfond
2 krmSvartpeppar Malen
1 stBlomkål Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
500 gJordärtskocka
Instruktioner
1

Tina kycklingbenen.

2

Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skala jordärtskockor och morötter och skär i bitar. Skölj och skär blomkål i buketter. Blanda alla grönsaker och kycklingben på en ugnsplåt.

4

Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål. Skala och pressa i vitlök och häll kryddblandningen över kycklingen och grönsakerna. Massera in blandningen ordentligt överallt. Lägg citronhalvan med snittytan upp. Sätt in i ugnen och rosta ca 40-45 min.

Strö över finhackad persilja och pressa över saft från citronen vid servering.

Näringsvärde: 460 kcal, 40 g protein, 12 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Asel Al Baldawi