Rostad sötpotatissallad med bacon, feta- och granatäppeltopping
Mari Bergman

Rostad sötpotatissallad med bacon, feta- och granatäppeltopping

45 minEnkelt
316,40 kr
4 portioner22,75 kr per portion
God och färgsprakande sallad som verkligen piggar upp i vardagen.

Sallad
125 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
250 gVanliga morötter
100 gFetaost
1 stGranatäpple
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFärsk ingefära
1 dlRöda Linser Torkade
140 gBacon Skivat
2 krmSalt Fint
500 gSötpotatis
70 gFärsk bladspenat
Dressing
1 mskVit balsamvinäger
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sallad: Skala sötpotatis och morötter. Skär sötpotatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg dem på en plåt. Skala ingefära och vitlök och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda runt rotfrukterna med ingefära, vitlök och olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Koka linserna i rikligt med vatten ca 5 min. Sila av dem och spola dem kalla.

4

Skölj spenat och tomat. Dela tomaterna på mitten. Gröp ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. (Skär äpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna för hand.)

5

Dressing: Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och honung i en liten skål.

6

Sallad: Skär bacon i tärningar och stek det utan fett i en varm stekpanna. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

7

Blanda rotfrukterna med spenat, tomathalvor, linser och dressingen på ett fat. Strö över det stekta baconet och granatäppelkärnorna och smula över fetaost.

Näringsvärde: 505 kcal, 19 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd