Rostad paprikasoppa med sommarsallad
Mari Bergman

Rostad paprikasoppa med sommarsallad

30 minEnkelt
289,40 kr
4 portioner20,53 kr per portion
Smakrik soppa som du kommer laga om och om igen. Att rosta grönsaker i ugnen innan man mixar ihop till en god soppa ger verkligen det där lilla extra för att få till smakerna perfekt.

Soppa
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSambal Oelek
6 stRöd Paprika
1 lVatten
0,5 stGul lök
2 stGrönsaksbuljong
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
250 gKörsbärstomater
Sallad
0,5 mskVit balsamvinäger
200 gBondbönor
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
0,5 stGräslök - färsk
1,5 mskOlivolja
0,5 stZucchini
1 krmSalt Fint
0,5 dlSolroskärnor Naturella
Topping
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Soppa: Skölj paprikorna och cocktailtomaterna. Skär paprikorna i stora bitar. Skala lök och vitlöksklyftor.

3

Lägg allt på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen ca 20 min tills paprikorna och tomaterna börjar få lite färg.

4

Koka upp vatten med buljong, sambal oelek och honung.

5

Sallad: Skölj och tärna zucchini och blanda med bondbönor i en skål. Tillsätt finhackad gräslök och persilja. Smula i fetaost och tillsätt solrosfrön, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

6

Soppa: Ta ut paprikor och tomater från ugnen och tillsätt till buljongen. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

7

Toppa soppan med en klick yoghurt och servera salladen vid sidan om.

Näringsvärde: 472 kcal, 22 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell