Rosmarinkryddad fläskytterfilé i ugn med potatis
Mari Bergman

Rosmarinkryddad fläskytterfilé i ugn med potatis

50 minEnkelt
319,70 kr
4 portioner45,30 kr per portion
En lättlagad rätt där maten tillagas på en och samma plåt, vilket är smidigt och minskar disken i köket.

Fläskytterfilé
0,5 tskFlingsalt
0,5 tskRosmarin - torkad
600 gFläskytterfile Färsk
100 gMorötter
1 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
0,5 mskOxfond
1 krmSalt Fint
250 mlHavrebaserad matlagning
250 gSteklök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
5 klyftaVitlök Vanlig
Sallad
0,5 stRomansallat
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Fläskytterfilé: Krydda fläskytterfilén med rosmarin, salt och peppar efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får en fin stekyta. Ta av köttet från plattan.

3

Skölj potatisen och skiva den i ½ cm tunna skivor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala steklöken och vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt.

4

Dela fläskytterfilén i 4 bitar och lägg på plåten med potatisen. Rosta i ugnen i ca 25-30 min.

5

Vispa ihop havregrädden med köttfond i en skål. Ta ut plåten och häll på grädden. Sätt in i ugnen ytterligare i 5 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål.

Servera fläskytterfilén och potatisen tillsammans med sallad.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 520 kcal, 37 g protein, 20 g fett, 45 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir