Rökig blomkål- och sötpotatisgryta med ris
Mari Bergman

Rökig blomkål- och sötpotatisgryta med ris

45 minEnkelt
259,45 kr
4 portioner18,76 kr per portion
Sötpotatis är en kolhydratrik orange liten knöl full av antioxidanter. Är du osäker på vad du ska göra med den? Varför inte testa denna härliga vegetariska gryta med blomkål och massor av goda kryddor.

Gryta
1 stGul lök
2 tskTorkad oregano
2 stRöd Paprika
2 tskTimjan - torkad
3 mskTomatpuré
1 tskKummin
3 mskOlivolja, Extra Virgin
3 klyftaVitlök Vanlig
2 stSötpotatis
1 tskChiliflakes
2 tskVitvinsvinäger
3 tskRökt paprikapulver
2 mskGrönsaksfond
1 tskHonung Flytande
5 dlVatten
1 stBlomkål Färsk
Topping
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stKoriander - färsk
1 stLime
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Gryta: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela paprika i mindre bitar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala sötpotatisen och dela i tärningar.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter.

3

Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och låt koka upp. Lägg på lock och låt småputtra ca 30 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Topping: Plocka korianderbladen. Dela limen i klyftor.

Servera grytan med ris, en klick matyoghurt, några korianderblad och pressa över lime.

Näringsvärde: 551 kcal, 12 g protein, 13 g fett, 93 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell