Rödspätta med tomater och dill

Rödspätta med tomater och dill

40 minEnkelt
403,60 kr
4 portioner75,27 kr per portion
Rödspätta med tomater och dill

600 gPotatis
250 gKörsbärstomater
0,5 stCitron
0,5 tskVitpeppar Malen
2 mskRapsolja
1 stDill - färsk
8 stRödspättafile Fryst
0,5 tskSalt Fint
1,5 dlStröbröd
3 dlVispgrädde
2 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Skala och koka potatisen.

2

Riv skalet av citronen och lägg undan.

3

Hacka dillen och lägg undan.

4

Salta och peppra fiskfiléerna

5

vänd filéerna i ströbröd.

6

Stek i smör och rapsolja ca 2 min på varje sida.

7

Lägg undan filéerna och täck med folie för att bevara värmen.

8

Halvera och lägg tomaterna i pannan.

9

Häll i grädden och citronsaften och sjud under lock i ca 4 min.

13

Smaka på såsen med salt och nymald vitpeppar. Strö över dillen.

14

Servera fisken med pressad potatis och sallad.