Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Rödbetssallad med getost och fikon

Foto: Linnea Swärd Rödbetssallad med getost och fikon

En superhärlig och matig sallad med underbara smaker som rödbeta, getost och färska fikon. Strö över rostade pinjenötter och njut! (Tastelines vegokasse v17 2015)

Gör så här:

1. Rödbetssallad: Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg.)
2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall.
3. Skär rödbetorna i klyftor.
4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Lägg quinoan på ett djupt fat och strö över ruccola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Dela varje fikon i 4 delar och placera ut över salladen. Strö över pinjenötterna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak samt timjan.


Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde: 530 kcal, 20 g protein, 28 g fett, 43 g kolhydrater.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 4 st fikon färska
Ca 59,68 kr/port Summa 238,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst