Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika
Mari Bergman

Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika

1 tEnkelt
379,40 kr
6 portioner28,47 kr per portion
Riktigt god paj som passar lika bra till middag en vardagskväll som ett inslag på buffébordet. Pajdegen görs på bovetemjöl vilket gör den både glutenfri, hälsosam och snäll mot magen. Pajen är näringsberäknad på 6 portioner.

Pajdeg
150 gMat & Bak Smör
2 mskPotatismjöl
3 dlBovetemjöl
1 mskVatten
Fyllning
1 stÄgg
0,5 stBasilika - färsk
500 gRödbetor
100 gRiven Ost
0,25 tskSalt Fint
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 mskHonung Flytande
150 gFetaost
Sallad
0,5 stGurka
1 mskOlivolja, Extra Virgin
285 gGröna Linser Förkokta
0,3 mskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
70 gSpenat Blad
100 gÄrtskott
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pajdeg: Arbeta ihop rumstempererat smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten och nagga den med en gaffel. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3

Fyllning: Skiva rödbetorna och fördela dem i botten av pajformen.

4

Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra. Tillsätt finhackad basilika och häll blandningen över rödbetorna. Strö över riven ost och grädda pajen ca 30 min.

5

Sallad: Skölj spenat och ärtskott. Skölj och tärna gurkan och skölj linserna. Blanda samman allting i en skål och tillsätt lite olja och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera rödbetspajen med spenat- och linssalladen.

Näringsvärde: 582 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 41 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell